Hoe werkt het ondernemersfonds?

Je kunt een ondernemersfonds het beste omschrijven als een stimuleringspot voor de lokale economie. Wie een aanvraag wil doen voor een bijdrage uit het fonds, moet dat doen voor iets dat mogelijkheden creƫert voor een grotere groep ondernemers of een branche.

Elke ondernemer betaalt mee

Elke ondernemer binnen de gemeente Medemblik die een bedrijfspand bezit of gebruikt, betaalt mee aan het ondernemersfonds. Hiermee hebben deze ondernemers vanzelfsprekend ook een trekkingsrecht. Dit is echter wel aan voorwaarden verbonden. Zo kan een aanvraag niet gebruikt worden om een enkele ondernemer te helpen in opstart of uitbreiding. De aanvraag dient voor meerdere ondernemers binnen Medemblik een voordeel te geven. Daarnaast mag de aanvraag geen concurrentie opleveren voor andere ondernemers binnen de gemeente.
Deze zouden dan immers zelf bijdragen aan hun eigen concurrentie.

Denk bij aanvragen aan met name collectieve zaken. Camerabeveiliging voor een industrieterrein waar meerdere bedrijven gevestigd zijn, een gezamenlijke actie van een groep ondernemers in een winkelstraat of een gezamenlijke actie van branchegenoten. Ook bijvoorbeeld de kosten voor een onderzoek zijn mogelijk. Zolang het maar meerdere ondernemers binnen Medemblik helpt.

Wanneer uw aanvraag een grotere groep ondernemers binnen Medemblik helpt en een omzetverhogend effect beoogt, is de kans groot dat u voldoet aan de voorwaarden die het fonds stelt.

Voor aanvragen kunt u onderstaand formulier gebruiken.